Van Opdidakt Supplies naar Woordhelder

“10 jaar geleden ben ik gestart met Opdidakt Supplies. Wij leveren producten en diensten voor mensen met dyslexie. We richten ons voornamelijk op dyslexiehulpmiddelen. Opdidakt Supplies was, hoewel zelfstandig, gelieerd aan Opdidakt BV.

Door de groei van Opdidakt Supplies was er steeds meer de wens om een meer eigen identiteit te creëren. Een wens van mij was er om de bedrijfsnaam te veranderen. Een grote stap want dat doe je niet zo maar even. Uiteraard ga je eerste zelf brainstormen met familie en vrienden. Daar kwamen namen uit maar er was bij mij geen overtuiging dat daar de juiste naam bij zat.

Toen ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij kon helpen met een nieuwe bedrijfsnaam, logo en identiteit. Na wat gezoek op het mooie internet, en een aantal gesprekken met bedrijven werd ik getriggerd door Naem. Raar of niet maar op de website stond koffie?. Ik heb gebeld naar Naem en een afspraak gemaakt voor een bakje koffie.

“In het prachtige Goes werd een kopje koffie een tweede kopje koffie, een lunch maar bovenal een erg goed gesprek met Christian. Waar staan we, waar willen we naar toe. Ik was geïnspireerd door zijn ziens en denkwijze. Als het dan klikt dan is de keuze snel gemaakt. Naem mocht onze nieuwe naam bedenken, vormgeven. Naem mocht ons klaar stomen voor de toekomst.

Ik wilde zelf een Nederlandse naam. Ik ben zeer tevreden over het proces, de totstandkoming, de keuzes die wij kregen voor verschillende namen en de snelheid van werken. Achter iedere naam zat een goede argumentatie en zienswijze.

Voor mij was direct duidelijk dat het Woordhelder moest zijn. Immers wij maken woorden weer helder. We hebben erg veel positieve reacties gekregen op de naam. Ook de ondertitel Oplossingen bij leesuitdagingen is bedacht door Naem, net zoals het logo.

We hebben een goede begeleiding gekregen met de transitie van Opdidakt Supplies naar Woordhelder. Het veranderen van een bedrijfsnaam is erg intensief maar ik kijk er positief en met een goed gevoel op terug.

Ben je op zoek naar een nieuwe naam of wil je een bedrijf of product starten/lanceren en kom je niet uit de naam ga dan zeker even praten met Naem!”

Mathieu van de Water
Trotse eigenaar van Woordhelder