BMW heeft vanmiddag haar nieuwste merk gelanceerd:
de BMW i.
Dit nieuwe merk komt vooralsnog direct onder het moedermerk BMW te hangen, maar wél als de aparte merknaam: i.

De i als onderdeel van een merknaam is zo goed als wereldwijd opgeëist door Apple. Dit bedrijf heeft al menige onderneming die dit i-tje in haar merknaam had staan, succesvol voor de rechter gedaagd inzake merkinbreuk.
Neem daarbij het feit dat BMW i Ventures (een fonds waarin BMW onlangs 100 miljoen euro durfkapitaal in heeft gepompt) haar eerste investering heeft gedaan in het amerikaanse My City Way, een bedrijf dat GSM Software maakt, en je snapt mijn punt.

Ik kijk met spanning uit naar de rechtszaak en de jurisprudentie die de uitkomst van deze zaak met zich mee zal brengen.
Misschien mogen we straks allemaal het i-tje weer gaan gebruiken…