Eigen merk eerst!

By 7 april, 2011BrandWatching

Vandaag werd bekend dat TNT haar naam gaat veranderen in PostNL.
Na merklanceringen zoals de Nederlandse Energie Maatschappij, Pickwick’s Hollandse Thee en pannenkoeken die Jan heten, kun je wel spreken van een doorzettende trend in merknaamgeving:
De “Ik hou van Holland” factor!

Globalisering heeft dus een opvallend neveneffect.  Het valt op dat ook naming & branding steeds meer een regionaal karakter krijgt. Binnenkort zien we de definitieve terugkeer van de familienaam als merknaam en zien we op verpakkingen steeds meer molentjes en koeien verschijnen. Waar we ons een paar jaar geleden binnen merk-ontwikkeling nog schaamden voor het kleine Nederland, zit je in de toekomst schijnbaar gebeiteld met een nationalistische uitstraling.
Een trend die in de ons omringende landen trouwens al jaren wordt beleefd.