Wanneer uw bedrijfsnaam of merknaam geboren is, zit ons werk er volgens ons nog niet op. Wij waken over uw naam alsof het de onze is. En wij blijven u volgen; of u nu een multinational bent, een organisatie, overheid of een gedreven MKB-er. Naem laat uw naam niet verwateren en voelt zich medeverantwoordelijk voor uw succes. Nu en in de toekomst. Géén half werk bij ons.
merkbewaking handelsnaambewaking naamcreatie bureau Naem

Om deze nazorgplicht die wij onszelf opleggen nog concreter te maken verzorgen wij vanaf vandaag, 15 februari 2021, voor elke nieuwe opdrachtgever de juridische merkbewaking en handelsnaambewakingVoor 3 jaar lang. Kosteloos. U bespaart hiermee niet alleen behoorlijk wat harde Euro’s, maar zeker ook tijd, hoofdpijn en onbetaalbare slapeloze nachten.
Dit doorlopende juridische onderzoek wordt niet uitgevoerd door een handige jongen met een laptop. Deze juridische merknaam- en handelsnaambewaking wordt uitgevoerd door de ervaren merkenjuristen van Onel trademarks; Al meer dan tien jaar onze juridische partner binnen uiteenlopende naamgevingsvraagstukken en onderdeel van de bekende Knijff Merkenadviseurs. Géén amateurtjes dus.

Waarom merkbewaking of handelsnaambewaking?

Stel: U heeft veel tijd, energie en geld gestopt in het op de wereld zetten van uw nieuwe merk- of bedrijfsnaam. U neemt het serieus, dus u laat uw merk ook registreren in het officiële merkenregister en de KVK. Hoe komt u er nu achter dat er in de toekomst een nieuwe inschrijving met een gelijkende merk- of bedrijfsnaam vastgelegd wordt in één van die registers, zónder dat u zelf dagelijks die registers af moet struinen?

Precies. Dat gaan wij de komende drie jaar voor u regelen.
En hierdoor voorkomt u wellicht een namendrama.

Hoe werkt het?

U heeft ons in de arm genomen om creatief en succesvol uw nieuwe naam te ontwerpen. Wat u daarna wil, is deze naam in het officiële merkenregister vast leggen als Merk®. Dit kunt u door ons laten doen of door uw vaste merkenjuristen, dat maakt ons niet uit. Vanaf het moment dat het merk is gedeponeerd en/of vastgelegd in de KVK, gaat de bewaking in. Iedere keer dat er in de komende drie jaar een gelijkende naam gedeponeerd wordt in één van de officiële databases, krijgt u een alert.

Merkbewaking HandelsnaambewakingMr Arnaud Bos van Onel Trademarks legt uit: “Wij werken met een stoplicht op deze inbreukalerts: heeft een alert een groene stempel, dan is de alert enkel ter informatie voor u. Bij oranje is er ons inziens sprake van een mogelijke inbreuk. Bij rood is er waarschijnlijk sprake van inbreuk. Twijfelt u of wilt u advies, stuurt u dan de alert terug naar Onel voor een eerste kosteloze analyse/inschatting. Wij kijken dan of het gevonden merk/handelsnaam een probleem vormt. Zo voorkomt u merkverwarring en verwatering”

 

Succesvolle creaties here to stay, bestaan uit lef, creativiteit, onderzoek, borgen en bewaken. It’s all in the Naem.